Ofis Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Yazar : Melek Teke

Yazıldı:

Güncelleme:

Ortak kullanım alanlarından biri olan ofislerin, temiz ve hijyenik tutulması gerekir. Genelde temizlik firmaları ile anlaşılarak yapılan ofis temizliklerinde bazı malzemeler temin edilir. Bunun dışında ofis temizliği için ilk yapılması gerekenler şunlardır: Çöp kovaları boşaltılır, yerler silinir. Eğer halı varsa bu halılar süpürülür, lavabolar temizlenir ve dezenfekte edilir, elektronik eşyalar ise kuru bir bezle silinir, masada bulunan eşyaları geri yerine koymak koşulu ile masanın üzeri silinir.

Ofis Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Yapılacak temizlik için zaman planlanması gereklidir. İş başlamadan önce görev dağılımı yapılmalıdır. Ayrıca çalışan personellerin bir temizlik yapılacağına dair bilgisi olmalıdır. Ofis temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise güvenliktir. Güvenlik konusuna dikkat edilmeli ve ofisin yapısına bakılarak buna göre temizlik personeli seçilmelidir. Yani ağır eşyalar bulunuyor ve bunların zarar görmeden kolayca itilip çekilip temizlenmesi isteniyorsa bunu yapabilecek personel seçiminde bulunulmalıdır.

Ofis Temizliğinde En Çok Hangi Alanların Temizliğine Önem Verilmelidir?

Ofis, ortak bir yaşam alanıdır. Böyle olduğundan dolayı özellikle çalışanların toplandığı bazı alanlar çok daha fazla kirlenmektedir. Genel olarak bir ofise bakıldığında en çok kirlenen alanın masa olduğu görülmektedir. Ofis içinde en çok kirlenen yerler içinde bir diğer ise asansörler, çöp kovaları, lavabolardır. Akşama kadar sürekli birileri tarafından kullanılan ve boş kalmayan asansör ve lavabolar, mutlaka detaylı bir temizliğe ihtiyaç duyar. Bu alanların özellikle 3 günde bir temizlenmesi gerekir. Ofiste düzenli temizlenmesi gereken yerler, özellikle çalışanların toplu olarak kullandıkları yerlerdir.

Ofis Temizliği Detaylı Bir Şekilde Nasıl Yapılır?

Tüm temizlik önce çöplerin boşaltılması ile başlamalıdır. Ardından tozlar alınmaya başlanır. Mobilyaların, camların, masaların tozları mutlaka alınmalıdır. Ancak elektronik eşyalara dikkat edilmesi gerekir. Bu eşyaların kuru bir bez ile silinmesi çok daha uygun olacaktır. Ofis temizliği içinde bir de zemin kısımların temizlenmesi vardır. Zemin için yüzey temizleyici ürünler kullanılmalıdır. Ekstra malzemeler ile yüzeye zarar vermeye gerek yoktur. Trabzanlar, asansörler ve cam kenarları asla unutulmamalıdır. Detaylı bir şekilde üzerinden geçilmelidir.

Ofis Temizliğini Kimler Yapar?

Bu durum ofisin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişmektedir. Eğer küçük bir ofise sahip iseniz bir temizlik firması aracılığı ile temizlik yapan kişiler size yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte eğer büyük bir ofise sahipseniz temizlik firmaları ile doğru orantılı bir şekilde çalışmak çok daha mantıklı olacaktır. Bunun nedeni temizlik firmalarının ofisin büyüklüğüne ve yoğunluğuna göre personel ekibi göndermesinden kaynaklanır. Ofis temizliği için gelecek kişiler deneyimli personellerden oluşur. Personellerin deneyiminden dolayı hem ofis sahibi hem de çalışanlar daha hijyenik bir ortamda çalışacaktır.

Ofis Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

İlk olarak bir ofisin temizliğinin yapılması için plan oluşturulması gerekir. Özellikle sık kullanılan alanlarda günlük temizlik yapılmalıdır. Trabzanlar, asansörler, lavabolar gibi alanları günlük temiz tutmanız gereken kısımlara örnek olarak gösterebiliriz. Ofis temizliğinin püf noktası, ortak alanların detaylı ve günlük temizlenmesi olarak söylenebilir. Ofis içerisinde sık kullanılan alanlarda da günlük temizlik yapılması büyük önem taşır. Çalışan hareketliliğinden dolayı tozlanma daha kolay gerçekleşir. Buna uygun olarak da dezenfekte işlemleri hemen hemen her gün gerçekleştirilmelidir.

Ofis Temizliğinin Önemi Nedir?

Özellikle sağlık açısından ofis temizliğinin önemi bulunmaktadır. İçinde pek çok çalışan barındıran ofisler, mutlaka düzenli temizlenmelidir. Çalışanların sağlığı ve hijyen açısından çok önemlidir. Eğer düzenli temizlik yapmazsanız virüs ve bakterilerin yaygınlaşması çok daha hızlı ve kolay gerçekleşir. Hangi sektör üzerine olursa olsun bir ofisin günlük veya 2 günde bir temizlenmesi şarttır. Ofiste bulunan çalışanların sağlığı için çok önemlidir. Bu sayede hastalıklardan da uzaklaşmış olunur. Temiz bir ofis hem sağlık için hem de çalışanların motivasyonu için gereklidir.

Ofis Temizliği Her Gün Yapılır Mı?

Aktif olarak çalışanların bulunduğu bir ofis için düzenli temizlik büyük önem taşır. Özellikle nefes alma verme konusunda problem yaşan çalışanlar varsa özellikle ofis temizliği için dikkat edilmesi gerekir. Ofisin sık kullandığımız ve daha çok bakteri toplayan belli başlı alanları bulunmaktadır. Bu alanları özellikle her gün temiz tutmaya özen göstermelisiniz. Detaylı ve büyük temizliği belirli bir aralıkla yapsanız da trabzanlar, asansörler ve lavabolar her gün temizlemeniz gereken alanlar içinde yer alır. Profesyonel bir temizlik ekibi sayesinde çok daha temiz bir ofis elde edebilirsiniz.

Open chat
Selamlar. Temizlik hizmeti için bize ulaşın